Читај ми!

Матурант из Њу Орлеанса оборио рекорд по броју факултета који су га примили и висини стипендија

Средњошколац из Луизијане примио је више од 170 позитивних одговора о пријему на факултет и понуђено му је више од девет милиона долара за стипендије.

Денис Малик Барнс, шеснаестогодишњи матурант средње школе у Њу Орлеансу, рекао је за Си-Ен-Ен да није имао намеру да постави било какав рекорд.

„Како сам се пријављивао на више факултета, и како је број позитивних одговора растао, уз понуде за стипендију ако упишем њихов факултет, постао сам заинтригиран“, рекао је Барнс, додајући да је, када му је речено да је близу рекорда, одлучио да „настави са пријављивањем”.

Барнс каже да је почео да се пријављује на факултете у августу 2022. и да је поносан што је гледао како се позитивни одговори и стипендије увећавају. „То за мене и није било изненађење“, тврди матурант.

Школски званичници кажу да је Барнсово постигнуће поставило нови светски рекорд и да су се обратили Гинисовој књизи светских рекорда како би то озваничили, открио је Кларк Касл, портпарол школе и Дениса Барнса.

Просечна Барнсова оцена је 4,98 и матурираће две године раније. Још није одлучио који ће факултет уписати на јесен.

„Не знам још увек куда желим да одем“,  каже Барнс, али додаје: „Намеравам да се бавим информатиком“, а затим би желео да иде на правни факултет.

Сматра да су за његов успех заслужни породица, пријатељи и вера у Бога.

„Ја сам посвећен Богу. Држим Бога на првом месту“, рекао је.

До сада се пријавио на 200 факултета и планира да објави своју коначну одлуку почетком маја пре него што 24. маја матурира.

Својим вршњацима даје неколико савета: „Ако наставите школовање, ако су вам образовање и посвећеност Богу приоритет, онда ћете сигурно бити успешни шта год да радите“, наглашава шеснаестогодишњи Денис Малик Барнс.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи