Читај ми!

Товар пива страдао због речи шампањац у слогану

Белгија је уништила пошиљку америчког пива са више од 2.000 лименки због спорног слогана произвођача у којем се наводи да је реч о „шампањцу међу пивима“.

Белгијска царина је раније ове недеље уништила 2.352 лименке пива "Miller High Life", уз образложење да су неправилно означене као шампањац.

Овај потез уследио је након што се трговачко удружење индустрије шампањца пожалило да термин треба да се користи само на боцама пенушавог вина, направљеног традиционалном методом у Шампањи, у Француској.

Према конвенцији, прави шампањац, као и француско пенушаво вино, може се направити само од сорти грожђа шардоне, пино ноар и пино монје.

Комитет за заптиту шампањца, заједничко трговачко удружење индустрије шампањца затражило је да се америчко пиво уништи, тврдећи да је ознака The Champagne of Beers прекршила заштићену ознаку Champagne.

Производњу пива "Miller High Life" покренула је 1903. године фирма са седиштем у Милвокију.

Како се наводи на интернет страници бренда, три године касније почела је употреба слогана „Шампањац међу пивима у боци“, да би 1969. године био скраћен у „Шампањац међу пивима“.

Пиво је било на путу ка Немачкој када је товар заустављен у луци Антверпен у фебруару.

Лименке су 17. априла уништене „уз највеће поштовање према заштити животне средине, цела серија, садржај и контејнер, рециклирају се на еколошки одговоран начин“, саопштио је Комитет за заштиту шампањца.

„Сваке године вршимо хиљаде провера ознака контролисаног порекла. Ако се докаже да је нешто фалсификат, као што је то овде случај, такође се консултујемо о одлуци да ли та роба треба да се уништи, али и о начину на који ће бити уништена“, објаснио је Кристијан Вандерверен, генерални администратор белгијске Опште управе за царине и акцизе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије