Читај ми!

Упознајте правог Снупија – мини шипадудли Бејли осваја срца на друштвеним мрежама

Снупи, верни пратилац Чарлија Брауна, можда је бигл, али његов двојник у стварном животу је мини шипадудли Бејли. Потпуно белог лица, црног носа и црних ушију, Бејли невероватно личи на легендарног цртаног јунака.

Упознајте правог Снупија – мини шипадудли Бејли осваја срца на друштвеним мрежама Упознајте правог Снупија – мини шипадудли Бејли осваја срца на друштвеним мрежама

Невероватно симпатично лице једногодишњег Бејлија привукло је пажњу љубитеља животиња на друштвеним мрежама, а профил овог америчког штенца на Инстаграму за пар дана је почело да прати више од 145.000 пратилаца.

Бејлијев метеорски успон до славе подстакао је Инстаграм налог Doodle Dogs Club, који је поделио његову фотографију поред слике „Пинатсовог“ цртаног лика Снупија.

У објави стоји: „Упознајте Бејлија. Шипадудли, пљунути Снупи! Са тим великим ушима и носом као дугме, Бејли је савршена стварна верзија нашег омиљеног пса из цртаног филма“. Ову објаву је коментарисало преко седам хиљада корисника за три дана од објављивања.

Мини шипадудли је резултат укрштања старог енглеског овчара са минијатурном пудлом. Обе расе су познате по томе што су дружељубиве и разигране. Минијатурна сорта обично нарасте до висине од око пола метра и може тежити до 18 килограма. Снупијева раса, бигл, је мањег раста и обично нарасте до 33-38 центиметара.

Снупи се први пут појавио у стрипу 4. октобра 1950. Осмислио га је Чарлс М. Шулц, а изворна идеја за његов лик је био Спајк, Шулцов пас из детињства. Снупи се први пут се појавио у усправном положају 1956, у епизоди у којој вози клизаљке на залеђеном језеру. На самоме почетку Снупи није припадао Чарлију Брауну.

На званичној страници „Пинатса“ Снупи је описан као „љубитеља и писца књига. Он је колекционар ликовне уметности и велики познавалац пива. Осим тога, његова незаустављива машта помаже да његов живот буде све само не обичан. Као Летећи ас, он је херојски бори се против Црвеног Барона. Као Џо Кул, он је велики пас у кампусу. Али ниједна авантура не може да се мери са дремком у његовој кућици – и буђењем уз заслужену вечеру коју је специјално за њега припремио тај округлоглави клинац.“

Иначе „Пинатс“ је почео као кратак стрип у седам америчких новина, али пошто је постао изузетно популаран, сада се приказује у хиљадама публикација широм света. Након успеха стрипа, појавиле су се цртане епизоде (1965—2006) у којима је Снупију глас позајмљивао Бил Мелендез.

Снупи и његови другари данас се појављују у књигама, филмовима, телевизијским емисијама, чак и у модним часописима, а ликови су се удружили са Насом како би инспирисали студенте да се определе за природне науке.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи