Има ли кобре у авиону – принудно слетање због змије

Пошто је пилот приметио како пилотском кабином пузи кобра и скрива се под његовим седиштем, путнички јужноафрички авион принудно је слетео на аеродром у град Велком.

Пилот Рудолф Еразмус није приметио кобру, док се авион којим је управљао није нашао на више од три километра висине. „Искрено, нисам регистровао шта се збива. Само сам осетио нешто хладно како ми пузи уз кошуљу по леђима. Помислио сам да није можда вода из флаше коју нисам добро затворио али, када сам се окренуо и погледао наниже, видео сам кобру како гмиже и нестаје испод седишта'', рекао је Еразмус.

Како преноси Би-Би-Си, ујед „кејп'' кобре смртоносан, и да може да доведе до смрти за само пола сата.

„Када сам је угледао, био је то тренутак страхопоштовања. Плашио сам се да змија не оде позади међу путнике јер би изазвала панику. Зато сам их обавестио о томе да је код мене у кабини змија и да ћу покушати да слетим што пре могуће. Завладала је таква тишина међу путницима да је могла да се чује игла како пада“, додао је пилот.

Додао је да су пилоти обучени за многе непредвиђене ситуације, али да то не укључује сусрет са змијама отровницама у пилотској кабини.

Комесар за цивилно ваздухопловство Јужне Африке Попи Кос је навео да је Еразмус показао „сјајну вештину захваљујући којој су спасени животи". Ипак, Еразмус истиче да се не осећа посебним због онога што је учинио.

„То је мало претерано. И моји путници су такође остали мирни'', рекао је.

Еразмус је рекао да је змија примећена пре полетања и да је покушао да је пронађе пре укрцавања, али објаснио је да је није видео, због чега су он и путници претпоставили да је отпузала.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи