У Јапану почела хапшења после таласа „суши тероризма“

Полиција у Јапану извршила је неколико хапшења након што је индустрију суши ресторана, вредну више милијарди долара, потресао „суши тероризам“, укључујући и случај једне „терористкиње“ која је пљунула у храну намењену другим гостима.

Извештаји о намерном нехигијенском понашању једног броја посетилаца суши ресторана значајно су се повећали последњих недеља, укључујући инцидент у којем гост пије директно из флаше заједничког соја соса.

Новинска агенција Кјодо јавила је у четвртак да су три особе – сви део исте групе – ухапшене због сумње да су насилно ометали пословање. Сматра се да је ово само део осумњичених за „нехигијенско и узнемиравајуће понашање“ у суши ресторанима.

Међу ухапшенима је и 21-годишњак за кога се тврди да је почетком прошлог месеца пио из заједничке флаше соја соса у ресторану Кајтенсуши” који води Кура Суши у централном граду Нагоји.

Две друге муштерије, 19-годишњи мушкарац и 15-годишња девојка, такође су ухапшени због наводног помагања у објављивању видео-снимка од 10 секунди на којем се види како момак ставља флашу соја соса у уста.

Кура Суши је рекао да цени брз одговор" полиције, наводи веб-сајт Сора њуз 24. Фирма је у саопштењу навела: „Овакве безобзирне радње потресају темеље односа поверења који смо изградили са нашим клијентима, и искрено се надамо да ће ова акција полиције спречити друге да се упусте у слично понашање.“

Низ нехигијенских инцидената – укључујући онај у којем је тинејџер олизао ивицу шољице пре него што је вратио на полицу, а затим пљувачку обрисао о тањир сушија у пролазу – први пут је изашао на видело почетком године, што је власнике ресторана приморало на драстичне мере како би привукле неповерљиве посетиоце.

Ове недеље из „Чошимаруа“, који управља продајним местима у ширем подручју Токија, речено је да заустављају покретне траке за служење хране, недељама након што је Суширо, лидер на тржишту, рекао да ће његов суши бити испоручен само „експресном траком“ купцима који наруче преко екрана осетљивог на додир, и тако отежају другим гостима да додирују осталу храну.

Кура Суши наводи да ће ускоро почети да користи камере опремљене вештачком интелигенцијом за праћење столова гостију, упркос притужбама да оваква мера ставља клијенте под надзор.

Иначе, „Кајтенсуши“, који је прерастао у индустрију вредну 740 милијарди ¥ (5,4 милијарде $) од када је први ресторан отворен у Осаки 1958. године, усред је увођења најсавременије технологије како би се убрзала испорука хране и решио хронични недостатак радне снаге.

Недавне промене, међутим, изгледају као враћање пословања у суши ресторанима њиховим аналогним коренима, са посетиоцима у стотинама ресторана који су приморани да чекају у реду да им наруџбине буду испоручене директно у руке.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи