Читај ми!

Панду Сјанг Сјанг из Јапана обожаваоци испраћају у сузама

Хиљаде јапанских обожавалаца, од којих су неки у сузама, опростили су се од вољене џиновске панде рођене у Јапану која је данас последњи пут пред посетиоцима зоо-врта пре него што ће у уторак одлетети у Кину.

Љубитељи панди окупили су се у Зоолошком врту Уено у Токију како би последњи пут видели женку Сјанг Сјанг, идола врта од њеног рођења у јуну 2017. године.

Интересовање је било толико велико да је организована лутријска продаја улазница како би се капацитети зоо-врта поштовали.

Родитељи Сјанг Сјанг, мајка Шин Шин и отац Ри Ри, били су становници врта Уено. На свет је дошла у јуну 2017. године и постала прва џиновска панда рођена у том зоолошком врту после пет година.

Сјанг Сјанг је добила име у септембру исте године.

Још једна џиновска панда рођена је у зоолошком врту Уено 2012. године, али је угинула само шест дана касније.

Сјанг Сјанг је прва панда која је успела да стигне до одраслог доба у овом зоо-врту после мужјака Јоу Јоуа, рођеног 1988. године.

Женка Сјанг Сјанг постала је веома популарна убрзо након што је представљена јавности у децембру 2017. године, а посетиоци су често правили дугачке редове само да би је видели.

У јуну 2021. године на свет су дошли њени брат и сестра, близанци Сјао Сјао и Леи Леи.

Кина има власништво над Сјанг Сјанг пошто су њени родитељи позајмљени из те земље.

Повратак петогодишње панде у Кину првобитно је био планиран за децембар 2020. године, али је селидба пет пута одлагана због пандемије вируса корона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи