Читај ми!

Твитер распродаје канцеларијски намештај, чак и неонску птичицу на улазу у седиште компаније

Компанија „Твитер“ је на онлајн аукцији покренула распродају на стотине предмета из свог седишта у Сан Франциску.

Познати логотип платформе, статуа птичице, тренутно је на онлајн аукцији достигла цену од 11.000 долара, а остало је нешто мање од 24 сата до краја лицитације, преноси Би-Би-Си.

Жардињера у облику симбола @ пречника 190 центиметара већ доноси 4.300 долара.

Откако је прошле године купио компанију „Твитер” за 44 милијарде долара и крајем октобра преузео дужност извршног директора, Илон Маск је отпустио око половине од 7.500 запослених у компанији.

Такође је укинуо многе погодности које су запослени уживали, укључујући и бесплатне оброке.

На онлајн лицитацији су се нашли и неки кухињски уређаји, међу којима и неколико врухунских апарата за еспресо марке „La Marzocco”, као и фонтана за газирана пића заједно са ледоматом.

Технолошки гигант је одлучио и да распрода столове за кафу „Херман Милер”, чија цена се у редовној продаји креће око 2.000 долара.

„Твитер” такође распродаје штампаче, па чак и канцеларијске сетове са фиокама – и то по почетној цени од 60 долара.

Испод чекића су се нашле и неке звучно изоловане конференцијске кабине и дизајнерске софе.

Маск је још у новембру објавио на свом налогу на „Твитеру” да је компанија забележила „значајан пад прихода” након одласка неколико оглашивача. Такође је упозорио да би фирма могла да банкротира.

„Твитер” наводно није платио закуп за канцеларијски простор у својим пословницама широм света, укључујући и седиште у Сан Франциску, где је закуподавац већ покренуо тужбу због дуговања.

Међутим, Ник Дов, представник „Херитиџ глобал партнерса”, компаније која управља аукцијом, рекао је магазину Fortune да продаја нема никакве везе са надокнадом трошкова од 44 милијарде долара уложених у куповину компаније.

„Ако неко искрено мисли да ће приход од продаје неколико компјутера и столица отплатити ту суму, онда је дебил”, наглашава Дов.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи