Читај ми!

Музеј секса после Њујорка и у Мајамију – локација око које је увек гужва

У Њујорку, на Менхетну налази се Музеј секса који је отворен у октобру 2002. године. Од тада је веома посећен, и према истраживањима агенција које прате туризам и културу, најбоље је оцењена атракција града.

Из Музеја секса у Њујорку најавили су да се ускоро проширују, и да припремају нови објекат у Мајамију, на површини од 3.000 квадрата, који би требало да се отвори на пролеће 2023. године.

Нови објекат се налази у округу Алапата, где су и многе јавне уметничке инсталације, као и Рубел музеј, у коме се налази једна од највећих приватних колекција савремене уметности у Северној Америци.

Откако је отворио своја врата на Петој авенији на Менхетну пре две деценије, Музеј секса био је домаћин више од 40 изложби „посвећених очувању, представљању и слављењу културног значаја људске сексуалности".

Представљајући оно што описује као „тренутно најбоље", недавне изложбе су испитивале теме која се крећу од абортуса до сексуалног рада. Стална збирка Музеја садржи преко 20.000 артефаката и уметничких дела, укључујући фотографије, костиме и историјске секс-играчке.

Извршни директор и оснивач музеја Данијел Глук истакао је да је отварање испоставе музеја у Мајамију, у којој се већ налази музеј еротске уметности, означава „велику прекретницу" за ту институцију.

У плану је да се постојећа хала трансформише тако да садржи три велике изложбене галерије, малопродајни простор и бар у ком ће моћи да се одржавају презентације.

Иначе, зграда музеја у Њујорку налази се у некадашњој четврти Тендерлон, која је у 19. веку била позната по борделима, плесним салама, позориштима и салонима.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи