Читај ми!

Бивша министарка: Брижит Макрон хтела „фалус и златне кугле“ на торњу катедрале Нотр Дам

Бивша француска министарка културе Розелин Башело навела је у својим мемоарима да је прва дама Јелисејске палате Брижит Макрон предложила да се торањ катедрале Нотр Дам редизајнира тако да личи на позлаћене мушке гениталије.

У књизи 682 Days - The Hypocrites' Ball, Башело наводи да је прва дама Француске села са њом на ручак, само неколико дана након што је председник Емануел Макрон критиковао њену одлуку да се пожаром оштећен торањ катедрале изгради као реплика старог.

Брижит Макрон јој је тада показала пројекат торња на чијем врху је стајало „нешто попут подигнутог фалуса чија основица је окружена златним куглама“.

Башело је од почетка дискусије о рестаурацији инсистирала да мора бити „изграђена идентично старом изгледу како би се испоштовала Венецијанска конвенција“.

Њен став се није допао председнику, који је желео неко савремено архитектонско решење, правдајући то тиме што торањ није био замишљен у првобитном изгледу катедрале Нотр Дам.

Визија Макронових за реконструкцију торња није био једини чудни предлог.

Британски архитекта Лорд Фостер предложио је „елегантну, танку иглу која додирује рајске облаке“, док су други предлози били да се цео торањ направи од стакла или кристала или да се дода ласер на њега.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи