Читај ми!

Драган Исаиловић, човек кога смо гледали у 54 емисије ТВ Слагалице

Дипломирани инжењер технологије, Драган Исаиловић из Шапца, један је од најуспешнијих квиз такмичара у нашој земљи. Због радозналости је почео да се надмеће у знању, и на том пољу је међу најбољима већ две деценије.

Књиге и спорт су му биле прве љубави. Читао је много и памтио лако. Две и по деценије радио је у лабораторији шабачког водовода, последњих седам година, шеф је изворишта. Ретка су питања из историје и природних наука на која овај Шапчанин не зна одговор.

„То дете које воли да се игра још увек живи у мени, и бавићу се квизовима све дотле док то дете у мени буде тражило, односно све док будем имао трему пред сваку емисију. Ако не буде треме, то је знак да треба да се повучем. Мој омиљени квиз је наравно Слагалица и своје највеће успехе сам управо ту постигао, пет учешћа и 54 емсије које сам снимио, освојио сам практично све могуће пласмане“, каже Драган Исаиловић.

Драган је био победник 39. циклуса најпопуларнијег квиза РТС-а, а 2022. памтиће по вицешампионском месту које му је једино недостајало

„Знање је заправо једино што човеку нико не може да одузме. Све материјално можете стицајем околности да изгубите у моменту, а оно што носите у глави, мислим на то знање, увек ћете наћи начин да га искористите и да практично, захваљујући том знању, обезбедите егзистенцију. И једна можда битнија ствар је духовно богатство које се стиче знањем и жељом која долази као последица радозналости и љубави, жељом да обогатите себе и своју душу“, сматра Исаиловић.

За две деценије, Драган је учествовао у 142 квиз емисије. Годишње је имао бар по једну победу у пет различитих форми и три финала.

Највећи успех му је што је своју жељу за знањем пренео на ћерке које су завршиле Медицински факултет. Док смо припремали прилог, стигла му је најлепша вест, да је постао деда малог Гаврила.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи