Читај ми!

Становници Бездана дане до Божића одбројавају трагајући за „адвентским прозорима“

Адвентски календар је посебан календар који служи за рачунање преосталог времена до Божића. У Бездану код Сомбора настао је необични адвентски календар који дане до Божића одбројава потрагом и одгонетањем.

Становници Бездана дане до Божића проводе трагајући за посебно украшеним прозорима. Од 1. до 24. децембра ови прозори крију бројеве. Потребно је одгонетнути загонетку и на тај начин открити у којој улици се налази следећи адвентски прозор.

„Мени се то веома свиђа, баш зато што деца траже бројеве на прозору и не висе на телефонима у кући. Ја тражим те бројеве и понекад тражим помоћ родтеља ако не знам да решим загонетку“, признаје Лара Орбан из Бездана.

Након што је прозор пронађен, потребно је усликати селфи испред њега. Циљ је да се сви друже и да се пробуди дух празника.

„Освојио сам медењак. Идем тако често са другарима, некад сам. И мама ми помаже око загонетке да решим некад“, каже Стојан Савић.

Загонетке се сваки дан објављују на Фејсбук страници Удружења „Мостови Бездана“. Неке су лакше, неке теже, али они који живе у Бездану тачно знају које су улице у питању.

„Идеја је од једне наше пријатељице, она је исто члан нашег удружења. Она је то видела негде у иностранству и покушали смо и ми да реализујемо. Загонетке задајемо, деца то одгонетају“,објашњава Стела Савић из Удружења грађана „Мостови Бездана“.

„Успели смо анимирати децу да изађу на улице и сваки дан траже нумерисан прозор и сходно томе освајају различите награде“, додаје Никола Чутура, члан Удружења.

По откривању свих прозора и доласку Божића, они најуспешнији биће награђени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи