Читај ми!

Живот на кружном току - „Немају досадне комшије“

Пар из Велса већ 40 година живи на кружном току у Денбиширу. Кућа припада породици Ховатсон од 1960. године. Тада о изградњи кружног тока није било ни речи, данас он иде око куће породице и права је атракција. Направљен је 1980. године.

Кућа брачног пара окружен је са пет раскрсница и налази се на заобилазници у северном Велсу. Иако се свакодневно суочавају са одређеним потешкоћама, пар не жели да се пресели, а њихова прича стигла је и у медије.

Како је навео брачни пар, они не планирају да се селе са поменуте локације, јер их за њу вежу лепе успомене.

„Живимо овде већ 62 године и имам много лепих успомена. Живели смо преко пута. Када је направљен кружни ток возачи су често знали да залутају. Волимо наш поглед на планине и немамо комшије које занима наша приватност", рекао је Енвен Ховатсон.

Кућа брачног пара је на средини кружног тока, а улаз у кућу је са једног од путева са кружног тока.

До 1960-их година постојала је железничка пруга и није било обилазнице или кружног тока на имању које је и тада било у власништву породице.

„Саобраћај се одвија само у једном правцу, тако да није тешко изаћи, а временом се навикнеш на буку. Више не чујем аутомобиле", рекла је Енвен.

„Имамо спектакуларан поглед, а на кући су дупла стакла због буке. Имамо исти поштански број као и куће око нас, па је достављачима тешко да поверују да нам је кућа на кружном току", истакао је Ховатсон.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи