Читај ми!

Како је Глеб Филс одлучио да из Србије штити планету и живи у сагласју са природом

После живота у Русији, Грчкој, Лондону, Глеб Филс је дошао у Србију. Са породицом живи на планини, у кући без воде и струје, чува овце, гаји патке, препелице, коње, кокошке. Зарађује објављујући на Инстаграму и Тиктоку.

Гостујући у Београдском програму, Глеб Филс наводи да је у Србију дошао због пандемије коронавируса и породичних разлога. Признаје да живот на планини није уопште толико тежак када се навикнеш.

„Ако немаш довољно струје од слоларних панела, имаш свеће. Ако немаш воду, можеш да прошеташ до извора, што је добро и за фискултуру“, додаје Глеб.

Због сарадње на Тиктоку и Инстаграму у град долази скоро сваки други викенд.

Његов уобичајени дан изгледа тако што устаје око 5 и одлази да нахрани животиње, гуске и патке, а сестра коње. Доручкује око 8 сати и наставља са радом у башти или пластенику где увек има пуно обавеза.

„Тачно у пола 12 имамо ручак. Мама спреми ручак. После ручка одмарамо сви – спавамо, читамо књигу... После 3 пијемо чај и једемо колаче и одмарамо јер настојимо да све послове обавимо у првој половини дана и рано одлазимо на спавање, већ око 9, 10 сати“, додаје саговорник Ане Манојловић.

Пратиоци на друштвеним мрежама му најчешће говоре како живи њихов сан, да много воле село, али да не знају како да се одлуче на тај корак и питају га за савет. За сада, ипак, још увек се нико није одлучио да крене његовим стопама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи