Читај ми!

Горгонзола, мента, пистаћи... састојци најбољих тирамисуа на светском такмичењу у Италији

Финале "Tiramisu World Cup" одржава се сваке године, али је овогодишње такмичење у Тревизу оборило све рекорде.

На такмичењу се бирају два тирамисуа: традиционални и креативни, а од 600 учесника из целог света који нису професионални кувари, ове године прво место је освојио Ђузепе Салвадор, предузетник из Венеције, након што је шест година безуспешно покушавао да победи.

Његов тирамису је проглашен за најбољи традиционални рецепт, док је Марина Сома, студенткиња из Новаре, најмлађа такмичарка од само 18 година, освојила прво место за креативни тирамису у стилу сицилијанског канола, са кором од наранџе и пистаћима.

Друго место, као и Премију италијанске кухиње, освојила је Силвија Вијан за тирамису са сирупом од менте, пистаћима и „after eight” чоколадицом, а треће место је припало Франчески Гајото за тирамису од горгонзоле, ораха и смокава.

Традиционални италијански колач, омиљен у целом свету настао је управо у Тревизу седамдесетих година из кухиње Аде Kампеол и шефа Роберта Лоли Лингванота као еволуција традиционалног "sbatudin".

Већ сада је могуће пријављивање за такмичење наредне године преко сајта tiramisuworldcup.com.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи