Читај ми!

Зашто је данским фудбалерима забрањено да на Мундијал воде девојке или супруге

Чланови репрезентација Данске отпутоваће на Светско фудбалско првенство без својих девојака или супруга, пошто им је Фудбалски савез те државе то забранио.

У уобичајеним околностима, играчи обично воде своје партнерке или супруге, како би им пружиле подршку, међутим, овог пута, због локације такмичења, околности су се промениле.

Према Амнести Интернешенелу „мигранти су морали да граде најсавременије стадионе на којима ће се играти на првенству, а за то наводно, још нису добили надокнаду. На исплату ће чекати месецима, а иначе им у међувремену, није дозвољено да промене радно место.

Служба за информисање Данског фудбалског савеза саопштила је да забранила девојкама и супругама играча да присуствују Светском првенству 2022. у Катару, јер, како је истакнуто - не желе ни на који начин да подстичу економију блискоисточне земље.

Додали су да су „Савез као и управни одбор одлучили да минимизирају путовања у Катар у вези са светским првенством".

„Не желимо да допринесемо стварању профита у Катару. Због тога смо сада максимално смањили број дозвола за путовања, иако су на претходним турнирима, супруге и девојке играча путовале са својим партнерима", речено је у Данском фудбалском савезу.

Светско првенство у фудбалу одржава се у Катару од 20. новембра до 18. децембра, а Данци су у групи Д са Французима, Аустралијанцима и Тунижанима.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи