Читај ми!

Хуманитарна Квизоманија на Ади – прилика да проверите своје знање и добро се забавите

Удружење Паб квизова 24. септембра на Ади циганлији организјује такмичење – Квизоманија на Ади. Учествују Паб квиз екипе из целе Србије, а сав прикупљени новац биће дониран у хуманитарне сврхе.

Гости Београдске хронике, организатори Квизоманији на Ади, су Иван Настић, квиз мастер, Душан Мацура рекордер квиза ТВ Слагалица по броју поена и Драган Јоновић, квиз мастер који је 31 пут учествовао у ТВ Слагалици и остварио седам победа заредом.

Настић наводи да су Паб квизови, посебно међу генерацијом тридесетогодишњака, врло популарни, јер осим што имају прилику да провере своје знање, то је и врста доброг дружења и свакодневно се организују.

„Прво морате да знате да се добро забавите“, наглашава Драган Јоновић. „Без тога нема учешћа на Паб квизу. Затим вам треба опште знање – оно што сте учили, чули, видели, запамтили. Ако баш желите да будете победник, онда морате мало и да учите“, напомиње рекорордер ТВ Слагалице.

Екипе формирају пријатељи, кумови, другарице, људи који се иначе друже и који воле заједно да проводе време, објашњава Драган. Они који пак желе да побеђују, праве екипе у којима су чланови специјализовани за различите области.

Како објашњава Душан Мацура, Драган који се већ дуго бави квизовима углавном саставља питања, а сада му се и он придружио на том задатку.

„У Паб квизовима има доста емоција, посебно када се партија изгуби за пола бода, што се и мени дешавало, али све то прође, па се следећи пут освоји. Нема екипа које посебно доминирају“, наводи Иван Настић.

За такмичење на Ади су већ одређене екипе, а одабране су по две најбоље екипе које су учествовале на Паб квизовима.

„Две екипе од колеге Настића, две екипе из нашег квиза, имамо из Ниша, из Бијељине, Панчева, Бајине Баште, Косовске Митровице. То су екипе које су се најбоље показале у локалним такмичењима“, додаје Душан Мацура.

„Свака екипа ће дати котизацију за учешће и онда ће сва та средства бити сакупљена на једно место и уплаћена у хуманитарне сврхе. Још увек не знамо где ћемо да уплатимо, о томе ћемо се тек договорити“, напомиње Јоновић.

Питања из осам области су спремна – географија, историја, спорт, музика, филм, наука, медицина – за сваког по нешто.

Награде за победнике су углавном сиболичне, а забава је на првом месту.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи