Читај ми!

Дворски комплекс на Дедињу поново отворен за туристичке обиласке

После две године паузе Дворски комплекс је поново отворен за организоване туристичке посете.

Дворски комплекс на Дедињу поново отворен за туристичке обиласке Дворски комплекс на Дедињу поново отворен за туристичке обиласке

Током једноипочасовне шетње, туристи ће поново, у пратњи лиценцираног дворског водича видети Краљевски и Бели двор, Дворску капелу посвећену Светом Андреју Првозваном, чувени црно-бели салон, „собу шапата", први биоскоп на Балкану, где се налазио тајни пролаз између библиотеке и радне собе,  и упознати се са историјом ових здања, као и са уметнинама које се тамо чувају.

Представнике медија који су били на првом обиласку дочекали су у Краљевском двору Њихова краљевска височанства и Миодраг Поповић, в. д. директора Туристичке организације Београда.

„Веома сам срећан што отварамо још једну туристичку сезону у Дворском комплексу. Након прекида који је донела пандемија, драго нам је што смо поново отворени за посетиоце", рекао је престолонаследник Александар.

Миодраг Поповић се захвалио Њиховим краљевским височанствима на сарадњи, и још једном истакао да је Дворски комплекс једна од највећих туристичких атракција у Београду.

Престолонаследник Александар се са породицом пре 21 годину вратио у Србију, а Дворски комплекс је убрзо и отворен за јавност.

Туристе ће, када то буде могуће због обавеза, дочекивати и поздрављати и Њихова краљевска височанства.

Туристичка организација Београда организује посете Дворском комплексу викендом – сваке суботе са почетком у 9.30 (на српском) и у 12.30 часова (на енглеском језику). Улазница купљена код Туристичке организације Београда укључује организовани аутобуски превоз од Трга Николе Пашића до Дворског комплекса – окупљање туриста за полазак је у 9.30 и у 12.30 часова.

Цена улазнице је 1.000 динара за одрасле, и 650 динара за ђаке, студенте и пензионере. Број људи у групи ограничен је на тридесет.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи