Читај ми!

Бенгалске тигриће у јагодинском зоо-врту мајка још доји, али су већ атракција

Два бенгалска тигрића из легла јагодинског зоо-врта представљена су посетиоцима. Још немају имена и углавном су код мајке, а викендом захваљујући радницима зоо-врта, позирају малишанима.

Умиљат као маче - то за малишана бенгалског тигра изгледа не важи. Припада породици мачака али иако има непуна два месеца већ показује своју ћуд. У Марковом наручју је ипак послушан.

„Тренутно су још увек код мајке, доји их, за десетину дана ће бити пребачени у нови амбијент, онда ће полако да прелазе на чврсту храну, млевено месо, гранулице и тако то. Деца су одушевљена, сви би да пипкају да мазе", рекао је радник у зоо-врту Марко Фријанг.

Да се слика - увек је спремнији мужјак, младу тигрицу ретко узимају из легла.

„Мужјак је доста мирније нарави него женка, женке су баш опасне", објашњава Фријанг.

„Рођени су на велики петак од тате Луке и маме Ларе који су такође рођени овде код нас, тако да у принципу, ово је друга генерација тигрова која се размножава у јагодинском золошком врту", каже директорка Зоолошког врта у Јагодини Ивана Ристић.

Овог пролећа доста је принова у зоо-врту, младунаца копитара, ракуна који су још увек са својим мамама. Има и нових животиња, попут лемура.

Са лепим временом изашли у нов спољашњи простор, а највише уживају када једу банане.

„Очекујемо доста нових животиња, тако да у наредном периоду, биће и мерката и неких других мало атрактивнијих и занимљивијих животиња", додала је Ристићева.

Сваког викенда од 12 до 13 сати, посетиоци могу да се фотографишу са тигрићима, а зоо врт ће ускоро организовати и акцију како би тигар и тигрица добили име.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи