Читај ми!

На имању Скочића у селу Сакуле живе три ноја

У селу Сакуле крај Опова једна од атракција су нојеви, које је пре две године набавио Бранимир Скочић. Они, али и други љубимци, нису му извор зараде већ израз љубави према животињама, природи, сеоском амбијенту.

На улазу у село Сакуле, тамо где стоји натпис „Хацијенда Скочић“, пролазници могу да застану и виде три ноја, који су постали део мини зоо-врта ове породице. Уз њих, у дворишту се шепуре паунови, лабудови, украсне патке, морке, а Бранимир их је набавио из чистог задовољства.

„Да бих уживао ту после посла, да се одморим, психички прво да се растеретим од београдске гужве, врелог асфалта“, каже Бранимир.

За своје животиње Бранимир је уредио кавезе и шталу, јер има и козе, коње, дивље свиње. Кад он није ту, пази их мама Даница, пензионерка.

„Има само ујутру и увече да се нахрани, напоји, пусти на пашу, око коња. Код њих једино не улазим. Нисам незадовољна, супер ми је“, наводи Даница Скочић.

Мини зоо-врт често обилазе деца из комшилука, која воле да јашу коње.

Лука Мартинов долази да помаже баки Даници и храни животиње. Посебно је био радостан када је стигао и коњ.

Иако је уложио доста новца у цео амбијент, Бранимир не рачуна на неку зараду, ни кад следеће године нојеви почну да носе јаја. Има добру сарадњу са Београдским зоолошким вртом.

„Пре годину дана повредио ми се ној, исекао је врат, па смо га оперисали, ја и ветеринар из Београдског зоолошког врта. Потребан нам је увек њихов савет о пауновима, нојевима“,  напомиње Бранимир.

Нада се да ће преко њих моћи да набави још неке егзотичне животиње, као што су зебра или жирафа, и да ће имати више времена да се посвети својим љубимцима.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи