Читај ми!

Аустралија, КФЦ због несташице зелену салату заменио купусом, муштерије бесне

Аустралија се суочава са несташицом зелене салате, што је довело до знатног пораста цена па је чак и чувени ланац ресторана брзе хране „Кентаки фрајд чикен“ (КФЦ) био приморан да промени своје рецепте и у бургере, уместо зелене салате, стави купус, а то је разбеснело муштерије.

Ланац ресторана брзе хране КФЦ обавестио је муштерије да ће уместо зелене салате користити мешавину зелене салате и купуса у својим ресторанима, наводећи као разлог поремећај у снабдевању након што су велике поплаве широм источне обале Аустралије уништиле усеве зелене салате.

Једна главица ајсберг салате у Сиднеју или Мелбурну, која се некада продавала за око два, сада кошта близу осам долара (12 aустралијских долара).

Економски стручњаци кажу да је поред лоших временских услова порасту цена поврћа и воћа у Аустралији допринео и рат у Украјини који је подигао цене дизела и ђубрива, неопходних пољопривредницима.

Иако су из КФЦ-а саветовали потрошаче да приликом поруџбине затраже избацивање купуса из хамбургера уколико није „њихова шољица чаја“, многи су већ стигли да се пожале на друштвеним мрежама.

„Чињеница да зелену салату замењујете купусом тера ме да поново размислим о свом оброку. Има најмање четири или пет ствари које бих јео пре купуса. То је тако чудан избор“, написао је један незадовољни твитераш.

Други каже да то што су у КФЦ ресторанима зелену салату заменили купусом види као „предзнак апокалипсе“.

Ово је већ други пут ове године да КФЦ у Аустралији остаје без једног од кључних састојака својих најпопуларнијих специјалитета, пошто су у јануари морали да ограниче понуду због несташице пилетине.  

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи