Читај ми!

У припреми нови бренд Београда – Београдска ракија дуњевача

Београд се убрзано туристички опоравља након короне. У прва четири месеца ове године, број страних гостију је дуплиран у односу на исти период лане. Има их из целог света, највише из региона, а за добродошлицу, Београд им припрема нову – Београдску ракију.

Готово три године у храстовом бурету одлежао је будући бренд наше престонице – Београдска ракија. Поштујући укус Београђана који најрадије пију дуњевачу и Београдска ракија је направљена од тог воћа. Сада је свечано отпечаћена и разблажена до прихватљивог нивоа и ускоро ће се наћи у понуди престоничких ресторана, кафића и барова.

„Колико год то некоме необично звучи, ракија је у Београду, али и у целој Србији за стране госте веома важан елемент туристичке понуде, уз наравно, оно што се овде и даље на исток зове, мезе. И то је неки иницијални покушај да поред свих београдских брендова направимо још један и то би била онда та Београдска ракија“, наводи Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

У Банци ракије многе фирме и појединци, по сопственој жељи праве своју ракију коју ће отворити неким важним поводом, на пример, венчања, рођења.

„Ракија је чак и део српске митологије. Ми користимо ракију када неког позивамо на венчање. Ракију користимо и у неким тужним тренуцима када је просипамо на земљу. Ракију са различитим биљем користимо и као лек, а има и онај израз, 'ракија конектинг пипл', тако да је она израз и нашег гостопримства и енергије и духа Београда“, сматра Бранко Нешић из Београдске дестилерије.

У плану је да се Београдска ракија пакује и у чокање, јер је страним туристима, наше традиционално жестоко пиће, већ годинама најпопуларнији сувенир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 17. новембар 2024.
2° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње