Читај ми!

У припреми нови бренд Београда – Београдска ракија дуњевача

Београд се убрзано туристички опоравља након короне. У прва четири месеца ове године, број страних гостију је дуплиран у односу на исти период лане. Има их из целог света, највише из региона, а за добродошлицу, Београд им припрема нову – Београдску ракију.

Готово три године у храстовом бурету одлежао је будући бренд наше престонице – Београдска ракија. Поштујући укус Београђана који најрадије пију дуњевачу и Београдска ракија је направљена од тог воћа. Сада је свечано отпечаћена и разблажена до прихватљивог нивоа и ускоро ће се наћи у понуди престоничких ресторана, кафића и барова.

„Колико год то некоме необично звучи, ракија је у Београду, али и у целој Србији за стране госте веома важан елемент туристичке понуде, уз наравно, оно што се овде и даље на исток зове, мезе. И то је неки иницијални покушај да поред свих београдских брендова направимо још један и то би била онда та Београдска ракија“, наводи Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

У Банци ракије многе фирме и појединци, по сопственој жељи праве своју ракију коју ће отворити неким важним поводом, на пример, венчања, рођења.

„Ракија је чак и део српске митологије. Ми користимо ракију када неког позивамо на венчање. Ракију користимо и у неким тужним тренуцима када је просипамо на земљу. Ракију са различитим биљем користимо и као лек, а има и онај израз, 'ракија конектинг пипл', тако да је она израз и нашег гостопримства и енергије и духа Београда“, сматра Бранко Нешић из Београдске дестилерије.

У плану је да се Београдска ракија пакује и у чокање, јер је страним туристима, наше традиционално жестоко пиће, већ годинама најпопуларнији сувенир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи