Читај ми!

Флаша шкотског вискија продата за више од милион долара

Највећа флаша шкотског вискија на свету продата је за око 1,4 милиона долара, саопштила је британска аукцијска кућа. У њу може да стане 444 обичне флаше вискија. Бледо златне је боје и слатког укуса са нотама јабуке. Гигантску флашу вискија купио је светски колекционар.

Флаша вискија од 311 литара, названа The Intrepid, висока је пет стопа и 11 инча. Уписана је у Гинисову књигу рекорда у септембру 2021. године.

У ту огромну флашу може да стане 444 обичне. Из ње може да се сервира чак 5.287 чашица.

Продата је светском колекционару, који је желео да остане анониман,  за 1.105.000 фунти, односно 1,375 милиона долара, преноси аукцијска кућа Lyon and Turnbull.

Виски је стар 32 године. Сазревао је у храстовим бачвама у дестилерији „Маклан“ у Шкотској. Флаширан је 2021. године.

Бледо златне је боје и слатког укуса са нотама јабуке, каже аукцијска кућа.

Оснивач пројекта Данијел Монк каже да је био инспирисан очевом „страшћу за авантуром и истраживањем", навела је аукцијска кућа. 

Пројекат The Intrepid је настао као сарадња између Fah Mai, инвестиционе компаније са седиштем у Тајланду и Rosewin Holdings, фирме са седиштем у Лондону која улаже у виски и друга жестока пића.

Та огромна боца, међутим, није најскупља икада продата на аукцији. Светски рекорд држи флаша вискија „Маклан“ из 1926. године, која је продата 2018. за 1,53 милиона долара. 

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи