Читај ми!

Покрет у авантуру на два точка - регион чека ауторе „Мудролија о моторима"

Бранислав Платиша и Војислав Савић већ две године воде Јутјуб серијал „Мудролије о моторима" којим промовишу живот на два точка. Поводом јубиларне 100. епизоде одлучили су да крену на пут дуж целог региона и то први пут „томос" мопедима, који су на неки начин обележили развој мотоциклизма на нашим просторима.

Два томоса Т-14 кренула су на пут дуг 3.000 километара. Ауторе серијала Мудролије о моторима спојила је љубав према мотоциклима, али и култури, уткана у њихове видео приче које је до сада испратило више од два милиона гледалаца.

У емисији често угошћавају филмаџије, музичаре и друге уметнике, а мапу пута на који су кренули, обликоваће управо културне установе које планирају да посете.

Двојица мотоциклиста свој радни век проводе у позоришту за децу, па је тако „Позориште лутака Пинокио" изабрано за почетну тачку нове авантуре.

„Први кораци у култури су у нашим позориштима, а наши први кораци на два точка су били на оваквим моторима. И онда смо нашли спрегу да ову лепу култури и ове лепе мотоцикле ставимо у један исти културни кош и да представимо то целом региону", рекао је Војислав Савић, помоћник директора „Позоришта лутака Пинокио".

Путовање кроз Србију, Хрватску, Словенију и Босну и Херцеговину трајаће две недеље. Мопеде ће све време у стопу пратити застава-850, такозвани фићин комби. А ево и шта су спаковали.

„Најважније су мајице, а остало, не много, двоје троје панталона, мало алата. Знате шта јако је добро, што свуда куда идемо има пуно томос удружења тако да се надамо да било шта да се деси са овим лепотанима, биће поправљени", каже глумац Бранислав Платиша.

Авантура траје до 22. маја јер се тог датума у Београду 10. пут организује "Distinguished Gentleman's Ride", вожња хуманитарног карактера у којој мотоциклисти учествују годинама уназад.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи