Читај ми!

Мирис мимозе најављује лепше дане – од ове године у програму и Бунт рок фестивал

У Херцег Новом је почео 53. Празник мимозе. Отвориле су га по традицији мажореткиње и оркестар „Ђеновићи". Новљани су спремни да угосте туристе из целе Европе, који ће до средине марта моћи да прате више од четрдесет програма фестивала.

Од ове године у Празник мимозе укључен је и Херцегновски стрип фестивал. Захваљујући сарадњи емисије Бунт са једним од најзначајнијих фестивала у Европи, у програм Празника мимозе уврштен је и Бунт рок фестивал. Бендови Лагана среда и Болесна штенад направили су сјајну атмосферу у оквиру Бунт рок вечери.

„После двије године паузе, заиста смо веома задовољни самим доласком броја људи који је присутан, како из региона, тако и из Европе, Русије... Људи су били жељни овог празника, мимозе, нашег медитеранског духа", рекао је Стеван Катић, градоначелник Херцег Новог.

„Ово је традиција која траје већ 53 године, мало је таквих празника у Црној Гори и мислим да је то његова посебност, то предстваља увертиру љетње сезоне, и као што се види, ако се по јутру дан познаје онда ће сезона ове године у Црној Гори бити јако добра", каже Јаков Милатовић, министар економског развоја Црне Горе.

„Осјећам се феноменално, поготово када је вријеме овако лијепо и када смо успели да у овој години, сарадњом Бунт рок фестивала, и Херцегновског стрип фестивала уврстимо у програм највећег фестивала на овим просторима, а то је Празник мимозе. Мислим да нас очекује лијепо вријеме, али и лијепи дани у смислу побједе над пандемијом и поновног дружења, онако како смо навикли", изјавио је Јован Суботић испред Херцегновског стрип фестивала.

„Поред музичких програма, књижевних програма изложби, имамо читав низ пратећих садржаја тако да позивам све да током фебруара и почетком марта посете Херцег Нови", рекла је Ана Замбелић Пиштало, секретарка Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови. 

субота, 12. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи