Читај ми!

Не купују их само жене - признајте да сте прочитали бар један љубавни роман

Они који не раде за празник, можда ће време искористити да прочитају неку добру књигу. Фебруар су поједини издавачи прогласили месецом љубавних романа.

Није тачно да се мачке заљубљују само у фебруару и предрасуда је да „љубиће" читају највише оне жене које са њима живе.

Без шале, познаваоци прилика тврде да љубавне романе не купују само жене, а воле их читаоци свих узраста.

Није лако дефинисати шта је све „љубавни" роман. У њима може да буде и хумора, мистерије или туге, није правило да је свако романтично штиво и лако.

„Предрасуда је да ћете у љубавним романима пронаћи само неке лагане теме, ви имате данас итекако озбиљне приче, љубавне, један пример ћу дати - Авантуре неваљале девојчице, то је један озбиљан роман", рекла је Александра Богдановић.

Љиљана Шарац је наставник српског језика и књижевности у Основној школи „Стефан Дечански". Када не ради са децом, она пише - а резултат је седам љубавно-историјских романа. Последњи у низу „Ђурђевим стопама".

„Љубав је вечита тема од Сапфо, Дантеа, Петрарке, Шекспира до данас... Без доктора Живага, без Ане Карењине, без Орканских висова свет не би био исти. Љубав оплемењује, а књиге, књиге живе и ми живимо и волимо и будемо бољи, племенитији и лепши читајући", рекла је списатељица Љиљана Шарац.

Иако је прошао Дан заљубљених, у београдским књижарама слави се цео месец. Попусти за љубавне романе крећу се и до 40 одсто.

субота, 12. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи