Читај ми!

Хотел у Корнволу мора да сруши један део просторија јер штете пејзажу

Управи хотела у Корнволу у оквиру којег је изграђено девет сала за састанке без дозволе за планирање, уз тврдње да су биле потребне за самит Г7, наређено је да организује њихово рушење, јер наносе „веома значајну штету“ пејзажу.

Хотел Карбис Беј добио је дограђене просторије у три једноспратне зграде мало пре него што је био домаћин састанка светских лидера прошле године. Тада је објављено да се градило без дозволе „због хитности пројекта".

Радови су узроковали протестне шетње на плажи и приговоре уз незадовољство јавности која је указивала на то да су драгоцена станишта и погледи на природне пределе - уништени.

Такође је исказан бес због тога што су у хотелу тврдили да су просторије потребне да би се обезбедио простор за одржавање билатералних разговора Г7 упркос томе што су власти поручиле да није било захтеве за додатне просторије.

Национални фонд, Удружење за пут ка југозападној обали, огранак сеоске добротворне организације у Корнволу и Фонд за дивље животиње Корнвола поднели су примедбе.

„Изградња сала за састанке у три једноспратне зграде значајно је и негативно утицала на карактер и изглед подручја. Утврдио сам веома значајну штету карактеру и изгледу пејзажа. Иако је велика заслуга хотела што је био домаћин Самита Г7 , они сада желе да прилагоде собе за састанке смештају за одмор, зарад економске користи, упркос томе што таква корист не може да надокнади штету по пејзаж", рекао је инспектор за просторно планирање Питер Џерет.

Подржао је Обавештење о извршењу од савета Корнвола којим је наређено да се саграђено - уклони. Очекује се да ће рачун за радове рушења и рестаурације пејзажа коштати стотине хиљада фунти.

Хотел је одбио да коментарише случај за Гардијан.

субота, 12. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи