Читај ми!

Мазите кућне љубимце да вам буде топлије: Савети како да се угрејете без централног грејања

Један од највећих дистрибутера грејања у Великој Британији, SSE Energy Services, послао је својим потрошачима мејл са листом 10 „једноставних и исплативих“ препорука како да се угреју током зиме без централног грејања. Због бурне реакције потрошача, већ наредног дана су морали да упуте извињење.

Један од највећих добављача енергије у Великој Британији био је приморан да се извини након што је купцима послао „увредљиве“ савете за уштеду енергије у којима предлажу потрошачима да смање рачун за грејање тако што ће „мазити“ своје кућне љубимце и „одрадити неколико скокова“.

У објави на својој веб-страници која је послата мејлом купцима, из SSE Energy Services су препоручили 10 „једноставних и исплативних начина да се загрејете током зиме“. Међу саветима се нашло и „дружење уз безалкохолна пића“, обављање кућних послова и „подстицање циркулације“ тако што ће јести више ђумбира.

Потрошачима се предлаже и да се угреју тако што ће с времена на време урадити пар скокова или „изазвати децу на такмичење у хула-хопу“. Саветује им се да конзумирају „топлу кашу“, пију више воде, а упозоравају се да „осећај топлоте од вина или вискија је привремен, а да ће им на крају бити још хладније“, преноси Раша тудеј писање Фајненшал тајмса.

Компанија је већ сутрадан уклонила објаву и издала извињење пошто су у парламенту ове смернице означене као „увредљиве" и „понижавајуће", у тренутку када се милиони породица суочавају са озбиљним проблемима због превеликих рачуна за енергију.

Један од владиних званичника је изјавио да му ови савети изгледају „као нека Дикенсова ноћна мора“.

„Саветују вам да обучете џемпер уместо да укључите грејање, ако већ себи не можете да приуштите рачун за грејање. То је очигледно понижавајуће“, нагласио је посланик лабуриста Дарен Џонс, који председава у Доњем дому британског парламента.

У новом саопштењу, из компаније су рекли да се осећају „постиђено“ због „непромишљене и бескорисне“ објаве и да „разумеју колико ће ситуација бити тешка за многе наше клијенте ове године“.

Многе јавне личности и добротворне организације упозоравају да би скок цена енергената мога да доведе до рекордног нивоа „сиромаштва“, процењујући да шест милиона домаћинстава широм земље неће моћи да плати своје рачуне након предстојећег повећања цена.

недеља, 13. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи