Читај ми!

Да ли је млеко свеже или прокисло – оцењиваће муштерије и то мирисањем

Ланац британских супермаркета „Морисонс" поручује купцима да помиришу млеко како би утврдили да ли је и даље употребљиво. Одлука ступа на снагу крајем месеца и има за циљ да се баца мање млека.

Британски супермаркет предлаже да купци користе једноставни тест мирисања како би утврдили да ли је кравље млеко лоше или је још употребљиво.

Боце које се продају у „Морисонс" маркетима и даље ће имати датуме иза одреднице „најбоље употребити до", што купцима даје неку врсту водича о томе до када ће млеко имати најбољи укус, али иначе, млеко се често може безбедно користити неколико дана након тог тренутка, пише Индепендент.

Сваке године у Великој Британији се потроши око 330.000 тона млека, што је око седам одсто укупне производње млека у Уједињеном Краљевству, према подацима из 2018. године.

Млеко је, после кромпира и хлеба, намирница која се у Британији највише троши. Ипак, бацају се огромне количине.

У „Морисонсу" наводе да би купци требало да провере да ли је млеко лоше тако што би придржали флашу до носа и осетили како мирише. Ако мирише на кисело, онда је могуће да је покварено. Други знак да је млеко лоше су грудвице у млеку.

Да би млеко дуже остало добро, флаше треба што боље затворити и држати их на хладном.

Ово није први пут да је ланац супермаркета уклонио датум рока трајања са паковања намирница. Године 2020, „Морисонс" је уклонио датуме са неких јогурта и тврдих сирева сопственог бренда.

Маркус Говер, из компаније „Врап", назвао је Морисонов потез „важним кораком" ка смањењу бацања хране из домаћинства и похвалио ланац супермаркета за тај поступак.

Он је објаснио: „Одушевљен сам што је ‘Морисонс’ први супермаркет у Великој Британији који је предузео овај важан корак како би помогао у смањењу бацања хране из домаћинства".

недеља, 13. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи