Читај ми!

Једном поруком са трибина спасила живот тренеру

Студенткиња медицине на утакмици упозорила је помоћног тренера на сумњив младеж. Испоставило се да му је будућа докторка поставила праву дијагнозу, и то са трибина, и тако, на јединствен начин, почела студентски стаж.

Све је почело 23. октобра, на утакмици Сијетл Кракена против Ванкувер Канакса. Брајан Хамилтон, помоћник менаџера Канакса, устајао је са клупе, када је млада жена која је седела у близини приметила сумњив младеж на његовом потиљку.

Навијачица Кракена из Такоме Надија Поповићи (22) препознала је неправилан младеж пошто је волонтирала у болницама.

Желела је да упозори Хамилтона, али опрезно да му не буде непријатно. Откуцала је поруку великим словима на свом телефону и притиснула је на стакло: „Младеж на вашем врату је вероватно канцероген. Молим вас идите код лекара!"

Хамилтон је касније рекао да је своју жену замолио да младеж погледа следећег јутра, и да је и она приметила његов чудан облик. Уклонио га је за неколико дана. Биопсија је открила малигни меланом, који је срећом откривен пре него што је могао да постане још опаснији.

Хамилтон је желео да се захвали особи која је покренула описан ланац догађаја, али није знао њен идентитет. Стога су Кенакси објавили позив на друштвеним мрежама, тражећи од навијача хокеја да помогну Хамилтону да се повеже са „женом коју сматра својим херојем".

Он је додао да фокус не би требало да буде на њему, већ на „невероватној особи која одвоји време да примети нешто забрињавајуће, а затим пронађе начин да то укаже током гужве на хокејашкој утакмици".

Порука се појавила на друштвеним мрежама, Надијина мама је видела објаву у групи на Фејсбуку и успоставила везу.

Хамилтон и Поповићи су се потом састали. Девојка је признала да је имала трему, а он, да га је дирнула њена упорност, и да осећа да јој је дужник - због упућеног упозорења.

Поповићи је такође рекла да је примљена на неколико медицинских факултета и да ће кренути на студије на јесен, назвавши ово искуство „прилично непроцењивим" начином за почетак тог пута.

Тимови Кракенса и Канакса су се удружили како би јој доделили студентску стипендију од 10.000 долара.

недеља, 13. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи