Читај ми!

Фокус: Требиње најбољи град за пензионерски живот

Немачки магазин „Фокус“ прогласио је Требиње за најбоље место на свету за живот након одласка у пензију.

Фокус је ранг-листу направио поређењем 575 градова на свету, а као критеријуме је, између осталог, узео безбедносну ситуацију и квалитет здравствене заштите по мишљењу странаца који тамо живе.

У избору за најбоље место за живот након пензионисања узети су у обзир и просечна кирија и трошкови живота у поређењу са Берлином, добра клима, квалитет ваздуха, те колико брзо и без стреса се може проћи кроз град аутомобилом или јавним превозом.

Требиње је по оцени Фокуса освојило 81,9 бодова од укупно 100, чиме је ове године са врха скинуло прошлогодишњег победника грузијски град Батуми.

Највише бодова односило се на станарине, трошкове живота и здравствену заштиту, а свака земља се на листи појављује само једном са својим најбољим градом.

Ове године Требиње је напредовало за 1,1 бод.

Немачки магазин пише да се Требиње налази на најјужнијем делу БиХ и близу мора, те да је најмање место које се нашло на овој листи.

Фокус истиче да је град историјски занимљив: католичка катедрала, српски православни манастир и џамија илуструју различитости.

Међу десет најбољих места за „златно доба“, након Требиња, сврстани су Анталија у Турској, Мангалор у Индији, Ћингдао у Кини, Куенка у Еквадору, Сорокаба у Бразилу, Коимбра у Португалији, Велико Трново у Бугарској, Темишвар у Румунији и Осијек у Хрватској.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи