Читај ми!

Захваљујући вештим рукама младе уметнице, Вршчани уживају у бајковитим зимским мотивима

Иако у Вршцу још нема снега, за зимску идилу у граду заслужна је млада уметница Душанка Глумац. Она већ годинама осликава излоге домова и угоститељских објеката бајковитим зимским и празничним мотивима.

Тренд осликавања излога продавница, кафића, ресторана, па и прозора породичних кућа пре пет година у Вршац је донела млада уметниц Душанка Глумац. Још од новембра почела је да слика па су зимски мотиви Душанкиних излога унели празничну атмосферу у град.

„Сваки простор добије неку дозу топлине и иако још нема снега, и те неке зимске чаролије напољу, кафићи и домови добију ту неку дозу толине, празника и зиме баш због тих излога“, каже Душанка Глумац, уметница и дизајнерка.

Ове године осликала је више од 20 излога и прозора породичних кућа, а тренд осликавања се из града пренео и у сеоске средине. У просеку за један излог потребно јој је три сата рада, а има и оних које је осликавала и три дана.

„Све то се ради акрилним бојама на стаклу и то се после лако скида. А теме су, па зависи. Највише су то зимски пејзажи, неко воли да убаци мотиве баш Нове године – Деда Мраза, снешка. Све зависи од жеље клијента који тражи слику. Некад препусте мени, па ја то онда смишљам“, додаје уметница.

Иако по струци графички дизјнер, Душанкина прва љубав је сликарство.

„Сликам од малена и то је нешто што волим да радим. Имала сам пар самосталних излижби и планирам још да остварим. Завршила сам графички дизајн и тим се исто бавим, а ово упоредо осликавам и сваким даном радим на томе да напредујем у тој сфери“, наводи Душанка Глумац.

Душака за наредну годину припрема још једну самосталну изложбу, па поред осликавања излога упоредо ради и на новим сликама на платну. Нада се да ће до пролећа све бити спремно.

понедељак, 14. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи