Читај ми!

Пут до чисте куће води преко тепих сервиса

Одржавање хигијене стамбеног и пословног простора може да буде веома изазовно, нарочито у зимским месецима. Прање тепиха и намештаја је процес који захтева време, место и адекватну опрему. На сву срећу, ту су тепих сервиси да нам изађу у сусрет током читаве године.

Да ли правилно и редовно одржавате хигијену простора у ком боравите? Свесни смо да је за то потребно доста времена и енергије. Преокупирани свакодневним обавезама, често једва излазимо на крај са спремањем и чишћењем. И то мало слободног времена које имамо на располагању, више бисмо волели да утрошимо на неке друге занимљивије ствари, као што је дружење са породицом и пријатељима или опуштање уз ТВ.

Међутим, треба да размишљамо и о хигијени простора. Сваки добар тепих сервис пружа услуге које ће нам бити од велике користи, јер не можемо баш све сами. Постоји више разлога зашто увек треба да се обратите професионалцима, када је прање тепиха, итисона, стаза или чишћење намештаја у питању.

Пре свега, тепих сервиси имају услове за квалитетно пружање услуге прања тепиха. Да ли сте некада покушали сами да перете тепих у стану? То је једино могуће ако имате довољно велику терасу, али и тада је веома тешко изводљиво. Наиме, теписи могу да буду поприлично тешки.

Уколико су постављени испод кревета или других комада намештаја, морате ослободити простор како бисте дошли до тепиха, савили га у ролну и однели до места где ћете га прати. За померање намештаја треба вам физичка снага. Теписи могу да буду масивни, тако да је могуће да не можете сами да их изнесете на терасу.

Међутим, ако сте и успели некако да изађете на крај са премештањем тепиха, услови за прање које имате на тераси, далеко су од идеалних. Потребна вам је већа количина воде за темељно чишћење тепиха. Да ли имате баштенско црево на тераси? Вероватно не. Значи да воду треба да доносите у кофама, из кухиње или купатила – зависи шта је ближе.

Могуће је да сте се некад упустили у ову авантуру и врло брзо покајали. Да претпоставимо да сте на крају успели некако да оперете тепих, питање је колико можете бити задовољни резултатима.

На крају следи сушење. Без адекватних услова, оно може трајати у недоглед, чак и током лета. Простор где се тепих суши треба да буде заштићен од падавина и да има добро проветравање. У супротном, ствара се велика количина влаге. Чак и ако живите у кући са двориштем потребна вам је конструкција, обично од метала, преко које ћете пребацити тепих како бисте га опрали.

Да претпоставимо и да имате наткривено место за сушење, које је довољно топло и има добру вентилацију, ипак, чекаћете дуго док се тепих довољно осуши да можете да га вратите на његово место. Влажан тепих у соби може изазвати појаву буђи. На крају не заборавите да је сав овај труд и време уложен у само један тепих, а шта је са свим осталима које имате у кући или стану?

Међутим, решење за све ове проблеме нуде тепих сервиси. Пре свега, можете заказати прање више тепиха истовремено. Све функционише по једноставном систему. Екипа из одабраног тепих сервиса преузима ваше тепихе на лицу места. Ви не треба ништа да радите, нити сте задужени за транспорт.

Потом, прање се врши уз коришћење најсавременијих професионалних машина, као што су центрифуге за тепихе, тресачи, машине са четкама, као и разне врсте професионалних хидро усисивача или усисивача са четкама. Захваљујући овој напредној технологији и коришћењем млаза воде под притиском, ваши теписи и стазе биће чистији него икад, практично као нови.

Након детаљног прања, следи сушење. Тепих сервиси имају специјалне коморе за сушење. Оне могу бити различитих капацитета. У њима се истовремено суши више тепиха. Време сушења је краће него када се теписи суше на природан начин. Kоморе су опремљене испаривачима влаге и вентилаторима, како би се створили идеални услови за брзо и квалитетно сушење тепиха.

У летњем периоду, током сунчаних и топлих дана, сушење тепиха је могуће и на отвореном простору, с тим што су тепих сервиси спремни да у случају временских непогода преместе тепихе у коморе за сушење. Kада се читав процес заврши и теписи буду потпуно суви, тепих сервис их враћа на вашу адресу.

Имајте у виду и да се у тепих сервисима користе специјални еколошки детерџенти. Они су правилно дозирани, тако да не може да се деси да оштете тепихе и стазе. Довољно су јаки и делотрворни да се помоћу њих скидају веома упорне мрље и флеке. Помоћу професионалних машина детерџент се у потпуности испира, тако да нема бојазни да његови трагови изазову иритације на кожи или алергије.

Дубинско прање тепиха и намештаја препоручује се свима. Kолико често то треба радити зависи од ваших навика и начина живота. Чешће прање тепиха препоручује се власницима кућних љубимаца. Такође, исто важи и за домаћинства у којима има пушача или постоји пећ на чврсто гориво.

Тепих сервиси поред основне делатности, тј. прања тепиха, често нуде и низ сродних услуга везаних за професионално чишћење подова и слично. Осим појединаца, обраћају им се и фирме и са њима склапају сарадњу.

понедељак, 14. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи