Читај ми!

Путин стао у одбрану Деда Мраза

Руски председник Владимир Путин на редовној годишњој конференцији за новинаре осврнуо се и на случај тужбе коју је против Деда Мраза поднео правник из Санкт Петербурга зато што му никада није донео поклон који је желео. Путин је својим сународницима пожелео да им Деда Мраз ове године донесе све чему су се надали.

Обраћајући се новинарима, на својој годишњој конференцији за штампу на крају године, Путин је замољен да прокоментарише тужбу Игора Мирзојева, 37-годишњег адвоката из председниковог родног града, Санкт Петербурга.

Мирзојев се пожалио да му је Деда Мраз у последње две деценије доносио поклоне испод сваког нивоа и затражио нова 23 поклона, као и 10 милиона рубаља одштете (око 136.000 долара), пише Раша тудеј.

„Он је правник из Санкт Петербурга? Ја сам такође правник из Санкт Петербурга, тако да постоји нека коинциденција – имамо слично порекло“, рекао је Путин. „Пошто сам и ја правник, могу да играм улогу браниоца Деда Мраза и да подсетим тужитеља да Деда Мраз дарује само добре момке и девојке, па би требало да преиспита свој рад и понашање и можда пронађе недостатке које су му били препрека да добије жељене поклоне“, напоменуо је руски председник.

У тужби Мирзојева терете се оператери „Отаџбине Деда Мраза“, забавног комплекса у централном руском граду Велики Устјуг, у коме је наводно званична резиденција Деда Мраза. Међутим, локални званичници рекли су медијима да документација још није предата и да судија тек треба да дâ зелено светло за судски претрес. Фирма је основана 1998. године, а адвокат инсистира да би од тада требало да добије одштету за сваку годину.

У интервјуу за московску Комсомолску правду раније ове недеље, Мирзојев је рекао да је у детињству његов однос са Деда Мразом био добар:

„Сваке године сам налазио поклоне испод јелке. Међутим, откако сам одрастао, отприлике од 1998. године, престао сам да проналазим поклоне.“

Надокнада коју тражи очигледно укључује нови стан, ауто, викендицу и путовање око света, поред повећања свог банковног рачуна.

Упитан да ли је забринут да ће Деда Мраз банкротирати на рачун деце која жељно ишчекују поклоне, адвокат је рекао само да је „он мађионичар, може да нађе ресурсе за свачије жеље. Мислим да ће се Деда Мраз издржати – и даље верујем у њега и надам се да ће повратити моје поверење“.

Мирзојев је наводно покушао да тужи Деда Мраза почетком године након још једног разочаравајућег поклона, и очигледно му је речено да потражи психолошку помоћ.

Деда Мраз, познат као „Ледени отац“ или „Дед Мороз“ у Русији, деци доноси поклоне не на Божић, као на Западу, већ за Нову годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи