субота, 25.12.2021, 13:04 -> 13:05
Извор: РТС
Аутор: Тијана Радоњић
Како да брзо и лако направите ванвременски колач са малинама
Као загревање за новогодишње празнике можете брзо и лако направити, савршено укусан колач са малинама и јогуртом. Ево рецепта.
Ако желите да се одморите од славских колача препуних ораха и лешника, а у сусрет чоколадним тортама које ће красити новогодишње трпезе, право време је за колач са малинама. Заправо, за колач са малинама је увек право време. Издвојите 40 минута и цела кућа ће мирисати на ванилу и малине.
За колач са малинама потребно је:
- 6 јаја
- 300 грама шећера
- 200 милилитара уља
- 200 милилитара јогурта
- 400 грама брашна
- три ванилин шећера
- 1 прашак за пециво
- пола килограма малина (свежих или замрзнутих)
- 2 кашике гриза
- шећер у праху за посипање
Први корак: Ако су малине из замрзивача, извадите их да се разледе, додајте затим две кашике гриза и један ванилин шећер. Помешајте и оставите да одстоји 15 минута да се гриз залепи за малине.
Други корак: У дубљу чинију умутите шест јаја миксером, затим полако додајте шећер и наставите са мућењем. Када добро умутите да садржај постаје кремаст и више се не осећа шећер под миксером, сипајте остале течне састојке - јогурт и уље. На крају додајте полако брашно у које сте помешали прашак за пециво и два ванилин шећера.
Трећи корак: Загрејете рерну на 200 степени. На плех ставите папир за печење и сипајте садржај који сте умутили, а затим по површини поређајте малине и ставите да се пече око пола сата на 200 степени у зависности колико вам је јака рерна (можете пратити да ли је колач готов тако што ћете га пробости чачкалицом и ако ништа не остаје на њој знак је да је колач печен).
Када је колач са малинама готов, извадите га из рерне, и поспите шећером у праху. Колач са малинама можете служити уз чај. Идеална комбинација за хладне дане.
Пријатно!
Коментари