Читај ми!

На ком факултету добијате новац - ако прочитате њихов наставни план

Са сваким новим семестром, студенти се суочавају са више наставних планова и програма који описују предмете. Али да ли их ученици темељно читају? Један професор из Тенесија ставио је по том питању, студенте на занимљиву пробу.

Кенион Вилсон је помоћник на катедри за уметност на Универзитету Тенеси у Чатануги и одлучио је да стави несвакидашњу поруку у наставни план за свој семинар о музици овог семестра. Желео је да провери колико студенте занимају наставни планови.

Порука је гласила: „Први студент који потражи, добиће 50 долара који се налазе у ормарићу број 147. Комбинација за отварање је 152535".

Али на крају семестра, када је отишао да провери ормарић, рачун је још увек био ту.

„Сматра се да нико не чита наставни план и програм, моји планови се не мењају често, али због ковида, овог пута је заиста било нових информација", рекао је Вилсон.

Група његових студената има 71 ученика.

„Постоји стандардни шаблон плана који се не мења. Али на првом часу рекао сам студентима да су се неке ствари промениле, и да се постарају да планове прочитају", објаснио је Вилсон.

Када је Вилсон ставио новчану награду у поменути ормарић, унутра је оставио поруку на којој је писало „Честитам! Оставите своје име и датум да знам ко ју је пронашао". Али ормарић је остао нетакнут.

„Полагао сам велике наде, и био бих једнако срећан да водим овај разговор да га је неко од мојих ученика пронашао још прве недеље", каже наставник.

Хејли Декер, која је недавно дипломирала, похађала је Вилсонов курс у последње три и по године и била је једна од студената који нису успели да пронађу скривени новац у прошлом семестру.

„Искрено, мислим да је то са новцем урнебесно. Његов предмет је обично истог формата сваког семестра, тако да студенти знају шта могу да очекују и не одвајају време да читају наставни план као што би требало", рекла је искрено.

Професор напомиње да је све било организовано „у циљу добре забаве" и да је имао намеру да награди некога од њих.

понедељак, 14. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи