Читај ми!

Потпуно нов цветни краљевски апартман у шведском леденом хотелу

У „Ајсхотелу“ (Icehotel) у Шведској, који је свакако један од најхладнијих хотела на свету, недавно је представљен нов апартман са додиром краљевске магије.

Први хотел на свету изграђен од снега и леда у свом 32. издању представио је потпуно нови апартман који су дизајнирали принц Карл Филип Бернадот или принц Карл Филип од Шведске и његов пословни партнер Оскар Килберг.

Назван „Сан летње ноћи“, овај луксузни апартман је први у коме ће се наћи цветни елементи и биљке, у култном хотелу који се налази 200 километара северно од арктичког круга у Јукасјарвију, преноси Си-Ен-Ен травел.

Зидови апартмана су украшени леденим блоковима испуњеним разнобојним цвећем, док са плафона виси ледени цветни лустер који оставља без даха.

Бернадот и Килберг кажу да су желели да створе утисак који осликава доживљај прославе летњег солстиција, једног од најзначајнијих празника у Шведској.

„Па има ли бољег начина да се покаже прави карактер леда него да се најнежније и најлепше шведско летње цвеће уклопи у арктичко окружење? За нас Швеђане, лето, а посебно летња ноћ, испуњена је митовима и легендама“, наводе дизајнери.

„Скандинавска природа која нас окружује цвећем и ледом игра огромну улогу у нашем културном васпитању и утиче на то ко смо као нордијски народ и Скандинавци“, додају.

„Надајмо се да ће наша визија са апартманом 'Сан летње ноћи‘ привући и вас да нам се придружите.“

Бернадот, син шведског краља Карла Густава и краљице Силвије, основао је дизајнерску агенцију "Bernadotte & Kilberg" са својим пријатељем, дизајнером Килбергом, 2012. године.
Иако су раније сарађивали са брендовима као што су "Hästens" и "Georg Jensen", ово је први пут да су радили на пројекту који се у потпуности састоји од леда и снега.

Овај дизајнерски тим је изабран међу 32 уметника да креира најновију верзију сезонског хотела од 2.870 квадратних метара, који се овога пута састоји од 12 уметничких апартмана, 24 ледене собе и једне свечане сале.

„Ајсхотел“ је основао Ингве Бергквист још 1989. године и од тада се сваке зиме гради и обнавља.

Године 2016. пуштен је у рад „Ајсхотел 365“, део који ради током целе године, а опремљен је технологијом за хлађење на соларни погон. Има бар, уметничку галерију и неколико апартмана.

Како стоји на званичном сајту хотела, температура унутра се креће на „константи од минус пет до минус седам степени Целзијуса“.

Они који резервишу преноћиште добијају „вреће за спавање у стилу поларне експедиције“ и курс преживљавања који ће им помоћи да се прилагоде леденом окружењу.

Гости који желе да преспавају у хотелу у собе могу да уђу у 18 часова, али у хотелској централној зграда која се греје особље ради 24 сата и гости имају могућност да се врате у топло окружење уколико им је потребно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи