Читај ми!

Прва „тесла“ беба - жена се породила на седишту аутомобила којим је управљао аутопилот

Док је породица била заглављена у саобраћајној гужви, жени по имену Жиран Шери, пукао је водењак и кренуо је порођај. Дете које је рођено на седишту паметног електричног аутомобила, прва је тесла беба на свету.

Жиран Шери и њен супруг Китинг Шери, свог трогодишњег сина су возили у вртић. Саобраћај је због гужви био успорен, па је пар схватио да породиља којој је пукао водењак, а контракције биле све учесталије, неће на време стићи до болнице.

Супруг је теслин ауто ставио на мод аутопилота, наштеловао је навигациони систем на адресу болнице у Паоли, која је била удаљена 20 минута вожње.

Истакао је да је нежно положио једну руку на волан аутомобила, све време бринући о супрузи.
„Стискала ми је руку таквом јачином, да сам мислио да ће је поломити. Саветовао сам је да се фокусира на дисање. Адреналин ми је скочио", истакао је Китинг Шери.

Пар је одлуку о почетку порођаја у колима брзо донео, јер се саобраћај једва кретао. Када су стигли до паркинга болнице, медицинске сестре су пресекле бебину пупчану врпцу преко предњег седишта аутомобила. Педијатар је потврдио да је беба добро.

Током боравка у болници, сви су долазили да виде тесла бебу рођену на седишту аутомобила.

Пар је своју ћерку назвао Мејв Лили, иако је размишљао о имену Тес, у знак поштовања према произвођачу аутомобила.

„Хвала генијима, инжењерима тесле, за сјајан дизајн аутопилота", истакао је Китинг Шери.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи