Читај ми!

„Три шешира“ заузео пето место на листи 100 најбољих традиционалних ресторана на свету

Светски атлас хране, „ТејстАтлас“ , објавио је листу 100 најбољих традиционалних јела, ресторана и кухиња на свету за 2021. годину. Чувени скадарлијски ресторан „Три шешира“ се нашао на петом месту најбољих традиционалних ресторана.

Према резултатима које је објавио светски атлас хране, најбоља кухиња на свету је италијанска са просечном оценом 4,78. Следи грчка са 4,73 и шпанска са 4,58. На четвртом месту је румунска, мексичка на петом, а хрватска на шестом месту.

Најпопуларнији сајт посвећен светској кухињи „ТејстАтлас“ по први пут је номиновао 100 најбољих традиционалних ресторана на свету, као и 100 најбољих локалних ресторана.

Ове две листе садрже најпоузданије и дуго времена препознатљиве ресторане на свету који служе локална јела заснована на традиционалним рецептима који су усавршавани и доказивани генерацијама.

Листе ресторана се састављају на основу броја година постојања, статуса, оцене критичара хране и туристичких водича, популарности сервинарних јела и оцена локалних посетилаца.

„Три шешира“ је оцењен као један од најаутентичнијих ресторана у Београду који постоји од 1864. године, а налази се у срцу Скадарлије. Познат је по доброј услузи и квалитету, препознатљивом амбијенту и традиционалној српској кухињи, стоји у образложењу „ТејстАтласа“.

Од јела која се препоручују на списку се нашла карађорђева шницла, пљескавица, сарма, ајвар, пребранац и ћевапи.

Испред „Три шешира“ су се нашли „Кафе де Такуба“ из Мексико Ситија, „Командерс палас“ из Њу Орленаса, „Да Енцо ал 29“ и као најбољи „Кафе Империјал“ у Прагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи