Читај ми!

Необични Деда Мраз уместо санкама, путује електричним бициклом и доставља храну

Ништа није као што изгледа. Није очекивао да ће привући велику пажњу и да ће бити светли тренутак у сивом, снежном дану: Деда Мраз који доставља храну по снегу на бициклу.

Преко брда, преко брега и дебелог снега уместо санкама, он иде електичним бициклом. Познато је да се Деда Мраз добро сналази на снегу, па ни овом завејане улице Београда нису сметале да сваку пошиљку достави на време.

„Корисници се обично изненаде, не очекују да ће Деда Мраз да им донесе храну. Ту су и њихова деца која остану у шоку, али су срећна када излазите из аутомобила: сликање je са њима је обавезно, јер је и сврха овога", каже Милан Стевановић, достављач хране.

Није било лако по снегу ни возачима, а камоли бициклистима. Како су се сналазили, скоро је необјашњиво.

„Када падне први снег, теже је, али са примереном брзином и поштовањем саобраћајних знакова и правила није толико тешко", каже Милан Стевановић, достављач хране.

Достављачи хране у Београду могу да зараде и 1.000 евра месечно. Највише зарађују када је време лоше и када прелазе дуже дистанце по граду. Цена просечне продужбине је око 1.100 динара.

„Радим ово већ годину и по дана. Одлучио сам за овај посао јер је динамичан. Усрећујете људе када им донесете до врата нешто што њима треба“, каже Стевановић.

Посао достављача хране доживео је експанзију у последње две године током пандемије коронавируса.

Посао им је двоструко увећан, по сату. Немају фиксно радно време, могу да раде и по 12 сати дневно, а зарада им зависи од броја достава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи