Читај ми!

Срна постала члан породице Антонић – необична љубав родила се на први поглед

Да је веза између човека и природе нераскидива, сведочи прича породице Антонић из Доњих Недељица код Лознице у чије домаћинство свако јутро долази необичан гост: срна коју су пре шест месеци, изнемоглу и напуштену, пронашли у воћњаку.

У дворишту породице Антонић, четворо деце и једна срна. Необична љубав родила се на први поглед, а већ пола године се заједно играју, али и расту.

„Хранили смо је са млеком, а онда смо јој давали шта ми једемо“, каже Марија Антонић из Доњих Недељица.

Милица Антонић, истиче да су срни дали име Лана.

Када су је пронашли у трави, срна Лана је била само мало изнемогло лане које су од сигурне смрти спасили тако што су је три недеље држали у кући и хранили на кашичицу. Чим је ојачала, пустили су је у природу, али је Лана наставила да долази.

„Ујутру обавезно долази. Пси најаве између седам и пола осам да она стиже, попије млеко, једе јарму и све до предвече је ту са нама. Дружи се са децом“, каже Златомир Антонић из Доњих Недељица.

Мирјана Антонић наводи да је Лана је као њихов девети члан породице.

Антонићи тврде да Лану често до њихове њиве допрате две срне и срндаћ, одакле до дворишта наставља сама.

Иако је пронашла нову породицу, ову која јој је спасила живот не заборавља и то је, кажу, оно што њихову необичну љубав чини нераскидивом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 14. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи