Читај ми!

Шта уместо огласне табле може да држи станаре у слози

Већ две деценије станари једног новобеоградског солитера на свом сајту сазнају све што се дешава у згради. Ту праксу која замењује класичне огласне табле, сада су преузели и многи други у Београду.

Све чешће се дешава да станари огласну таблу замене сајтом како би комшије у сваком тренутку биле упознате са дешавањима у згради. У Улици Париске комуне 2 тако је још од 2002. године.

„Ја сад, кад би ме неко питао шта је рађено пре две године у згради, ја не бих знао, али на том сајту буквално могу да видим шта је рађено све од 2002. године до данас, тако да то дође, хајде да кажемо, неки споменар", рекао је Зоран Маџаревић, управник и станар зграде.

Станари су захваљујући сајту увек обавештени о свим планираним радовима у згради, завршним рачунима, чак и о томе како да се понашају у случају пожара. Надежда на овој адреси станује више од 60 година.

„Не можемо да памтимо све шта се дешавало и шта се дешава у згради, тако да уђете на сајт и завршите посао за пет минута. А пошто је наш сајт доста дугачак, од 2002. године, мало нам више времена треба. Али имамо пуно позитивних, од 2002. године зграда је почела да цвета", рекла је станарка Надежда Мировић.

Кад је комуникација ефикасна и проблеми се лакше решавају.

„Једном кад смо имали проблем са цурењем воде у стану, па је човек из Америке видео да је у његовом стнау проблем, он ми је тад послао мејл да је у Америци и решили смо проблем захваљујући тој комуникацији", додао је управник зграде Маџаревић.

И станари Владетине 3 од 2018. имају сајт. Покренуо га је један станар. 

„У почетку је било велико интересовање, писале су комшије на самом сајту, ишла је добро комуникација, али ето временом се то интересовање изгубило. Оно што нам је тај сајт омогућио јесте то да можемо да се договоримо онлајн и да не морамо да закупљујемо неки простор општине да би се договорили у вези тих питања одржавања стамбене заједнице", објаснио је станар Илија Мићовић.

Свако ко није присуствовао седници скупштине станара захваљујући сајту зна детаљно о чему се говорило и шта су се станари договорили. Тако су, захваљујући модерној технологији, станари информисани, а изгледа и сложнији.  

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи