Читај ми!

Како изгледа осликавање кишобрана у хуманитарне сврхе

Онима који размишљају о новогодишњим поклонимa, можда ће инспирација бити необичан хоби Чачанке Александре Видановић. Осликава кишобране, мајице, хаљине и мантиле, које углавном продаје на хуманитарним лицитацијама за лечење деце.

Одувек је била креативна и инвентивна. У свет са четкицама и бојама закорачила је осликавајући минијатуре, потом одевне предмете, а онда је дошла на идеју да украшавањем кишобрана крене у нову авантуру.

„Истраживање, уопште како је то могуће је трајало поприлично дуго, с обзиром да то код нас, бар ја нисам нашла да неко већ ради и да би поделио своју тајну са нама. Е, онда сам преко друштвених мрежа нашла ко то ради у свету, пронашла жену у Русији и замолила је да ми каже како ради", изјавила је Александра.

Први кишобран осликала је за себе, али од када су њен рад на друштвеним мрежама други видели, за необичним кишобранима влада велико интересовање.

Мали принц је нешто што је прати и управо са тим мотивом у хуманитарне сврхе продала је више од стотину рукотворина. Инспирацију проналази свуда, а слика и мотиве по жељи.

„Они ми објасне шта би желели, пошаљу ми евентуално неке слике као предлоге, ја онда то све скицирам и на основу те скице, коју им вратим наравно, и они одобре да им се то свиди, ја осликам на кишобрану. Било је свега и свачега. Највише мужеви обрадују своје жене и ту је онај кишобран са осам градова света коју су за супруга и супругу били врло битни", истакла је Александра.

Уз љубав, вештине и прави алат ова талентована учитељица кишобранима даје уметничку ноту: „Уметност може да буде на било чему што носите. Да ли је то део гардеробе, да ли је то обичан употребни предмет, као што је кишобран, мислим ваша ствар где ћете ту уметност понети. Наравно, уметност се прво носи у души, али врло лако може да буде предмет који носите свакога дана и показујете колико вам је стало и колико негујете лепе ствари".

Иако још увек нема сталан посао, Александрина жеља је да своје ђаке научи да осликавају кишобране и заједно учествују у хуманитарним акцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи