Читај ми!

Пре и после - пандемија као покретач преуређења дома

Пандемија је имала огроман утицај на начин на који видимо своје животе, a многи од нас су морали да пређу на рад или школовање на даљину. Неки су решили да буду креативни, и време искористе на користан, али и леп начин.

Непрекидно седење за истим столом или гледање у исти зид, посебно када смо због услова током пандемије често морали да будемо у стану или кући, може утицати да се не осећамо најбоље али и да делује заморно.

Није ни чудо што је толико људи имало неодољиву жељу да, некада из „чисте досаде" - све сруше и преуреде животни простор.

Многи су промене желели да поделе са светом, а једа нод начина је и платформа на Инстаграму Pre&After Design.

Са више од 1,6 милиона пратилаца, то је заправо огромна галерија која показује како да у потпуности трансформишете своју кућу, двориште или чак свој комби.

Пун забавних видео записа и примера реновирања који одузимају дах.

Такође, то ј место за тражење различитих стилова и оригиналних идеја за промену ентеријера.

Још једна - платформа за реновирање домова Houzz сугерише да Американци у последње време реновирају своје домове као никада пре.

То значи да су пандемијска блокада и недостатак активности натерали људе да улажу у пројекте реновирања.

Према наводима са Houzz -а чак 53 одсто испитаних власника кућа изјавило је да су реновирали своје куће или станове а да је већина њиховог посла била фокусирана на кухиње, канцеларијске просторе и отворене површине.

Људи у САД су 2020. потрошили 15 одсто више на пројекте реновирања него пре пандемије.

Такав податак о порасту кућних радова је чињеница, без обзира на то што су цене материјала за реновирање порасле, углавномом због затварања предузећа током пандемије и несташица.

Када је реч о разлозима због којих су се људи у САД ипак одлучили на реновирање, 36 одсто испитаника је рекло да је то учинило зато што су коначно имали финансијска средства, а 44 процената је рекло да су са радовима у дому кренули, јер су заправо имали времена да то ураде.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи