Читај ми!

Ураганка – има 105 година и поставила је рекорд на 100 метара!

Џулија „Ураган“ Хокинс је бескомпромисна атлетичарка. Упркос томе што је постала прва 105-годишњакиња која је истрчала трку на 100 метара, Џулија каже да хоће да истрчи још брже.

На Сениорским играма у Луизијани Џулија је у категорији за жене преко 105 година истрчала 100 метара за 62,95 секунди.

„Било је дивно видети толико људи који су дошли да навијају, али сам желела да истрчим испод минута“, каже Џулија, која је добила надимак Ураганка.

Пензионисана учитељица је већ дуго година на атлетској стази. Почела је да се такмичи на америчким Националним сениорским играма када је имала 80, а специјализовала се за бициклизам.

Освојила је неколико златних медаља, а бициклистичку каријеру је окончала када више није било никога њеног узраста да се такмичи са њом.

Са 100 година је почела да се бави спринтом. Пре четири године поставила је рекорд на 100 метара за жене преко 100 година са временом 39,62 секунде.

Тај рекорд је ове године у септембру оборила Дајен Фридман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи