Читај ми!

Вилсон је најпознатија филмска лопта, сада је још познатија јер је продата за 230.000 фунти

Може ли право пријатељство имати цену изражену у доларима или фунтама? Тим питањем се бавила британска кућа „Проп стор“, када је лопту за одбојку, познату по имену Вилсон, понудила на аукцији.

Чувена лопта је реквизит са снимања филма Изгнаник, у коме главну улогу игра Том Хенкс. Филм је први пут емитован 2000. године и постигао је велики успех.

Одбојкашка лопта сада је продата је на аукцији за 230.000 фунти.

У филму Изгнаник, главни лик Чак Ноланд, кога тумачи Хенкс, „заглављен" је на острву четири године после пада његовог авиона, са својом јединим „пријатељем" у виду одбојкашке лопте, коју је назвао - Вилсон.

Током четири године самоће, Ноланд разговара са Вилсоном и поверава му се.

Ретко ко није био потпуно разочаран и тужан у сцени када Ноланд, приликом покушаја да коначно оде са пустог острва, случајно дозволи да лопта лагано отплута у океанске воде. То га је расплакало и довело до тога да се лопти чак и извињавао што се растају због тренутка непажње...

„На предњој страни лопте је тамно смеђе и црвено „лице", које представља Чаков крвави отисак руке. Има и ,сада већ, избледели пар очију, нос и уста", наводи се у опису предмета који је продат и већ има новог власника.

Хенкс је освојио Оскара за улогу у филму Роберта Земекиса, док је „Вилсон" 2001. године добио награду Critics Choise Award, за најбољег „неживог" учесника у филмском остварењу.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи