Имање Џорџа Вашингтона продато за 50 милиона долара

Део оригиналног имања Џорџа Вашингтона на Маунт Вернону продат је за 50 милиона долара, што је највиша сума плаћена за неку некретнину у Вирџинији, Мериленду и Вашингтону Д.Ц.

Имање од 66 хектара у Александрији, Вирџинија, стотинак метара удаљено од реке Потомак, са пристаништем и главном кућом од 1.500 квадратних метара у којој се из скоро сваке собе пружа поглед на реку познато је као Ривер вју естејт (River View Estate).

Маунт Вернон је само део имања које је Џорџ Вашингтон купио 1760. године. Америчко друштво за хортикултуру још увек поседује део изворне имовине која је у међувремену претворена у музеј. Имање је било у власништву породице до 1859. године и од тада је променило власника само четири пута.

Претходни власници имања, директор авиокомпаније „Локид“, Мартин Роберт Стивенс имање је купио 2014. године за 18,6 милиона долара. Сада је кућа продата за 48 милиона и два милиона је плаћено покућство, наводи се на порталу Mansion Global.

Први амерички председник, међутим, није спавао у кући са седам спаваћих соба и 13 купатила. Нова, бела резиденција изграђена је у америчком федералном стилу 2014. године, по дизајну архитекте Џима Рила.

Кућа садржи и овалну застакљену собу са погледом на реку и двориште, неколико тераса, библиотеку, собу за забаву са баром и фитнес центар са базеном и спа центром. Ту су и пансион са три спаваће собе и помоћна кућа са гарсоњером.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи