Читај ми!

Да ли знате како медведи проводе слободно време

Ако се лавови сматрају краљевима џунгле, медведи морају бити краљеви шума. Та титула им несумњиво припада, а у последње време, поред мачака, захваљујући објавама на друштвеним мрежама, украли су срца бројних љубитеља животиња.

Када нису заузети тражењем хране или спавањем, медведи посвећују неко време лутању и шетњи, било да су сами или са другим медведима. 

На друштвеним мрежама, све је више објава, односно фотографија које за тему имају - медведе и њихово слободно време. 

Широко је распрострањено веровање да су медведи опаке и зле животиње које би убиле човека зарад оброка, а о томе с времена на време, има и чланака на насловним странама.

Међутим, то су ретки случајеви, пише портал Bored Panda.

У Северноамеричком центру за медведе објашњавају да ловци, истраживачи и власници сеоских кућа који су заиста упознали свој приличан број медведа кажу да ће медведи чешће побећи и попети се на пример на дрво где је безбедно, него што ће показати агресију. 

Наравно, не треба претпостављати да медвед сигурно неће напасти. Они то још увек могу да ураде ако се осећају као да су им храна, младунци или простор угрожени, или ако је медвед веома гладан.

Дакле, саветује се опрез, али, како се из Центра наводи, медведи нису толико опасни као што неки мисле. И сами често могу бити уплашени. 

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи