Читај ми!

Највећи акваријум на свету ускоро у Абу Дабију, али без китова убица

Тематски парк о морском животу и центар за истраживање, спасавање и рехабилитацију животиња, требало би да буде отворен 2022. године на острву Јас у Абу Дабију, главном граду Уједињених Арапских Емирата. То ће бити први парк компаније „SeaWorld Parks & Entertainment“, који се налази ван САД и први парк без китова убица.

Највећи акваријум на свету, имаће пет спратова , биће испуњен са 25 милиона литара воде. Биће дом за више од 68.000 морских животиња, попут ајкула, јата риба, морских корњача, распоређених на пет нивоа. У оквиру објекта планиран је и наменски истраживачки центар за очување морских животиња и промоцију истраживања.

Посетиоци ће моћи да се упознају са радом домаћих научника и учествују у едукативним програмима о животињским врстама које живе у океану.

„Одушевљени смо што смо партнери са компанијом SeaWorld Parks & Entertainment. Парк ће имати највећи морски акваријум на свету и први наменски истраживачки центар у УАЕ за проучавање и бригу о животињама. Ово је још један сјајан додатак постојећим искуствима и атракцијама острва Јас и сведочанство о постизању наше визије позиционирања острва као врхунске глобалне туристичке дестинације за становнике и посетиоце", рекао је Мохамед Абдала Ал Зааби, извршни директор „Мирала", развојне фирме иза острва Јас.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи