Читај ми!

Скинуо одашиљач са ајкуле и недељама дизао лажну узбуну о појави предатора

Полиција Западне Аустралије подигла је оптужницу против 48-годишњег мушкарца који је наводно украо уређај за мониторинг кретања животиња са ајкуле коју је случајно уловио, а затим покретао упозорења о опасности од овог морског предатора.

Човек из Западне Аустралије чији идентитет није откривен јавности наводно је користио уређај за праћење кретања који је уклонио са велике беле ајкуле и лажно упозоравао о појављивању ове морске животиње у области града Албани и то скоро месец дана, пише Гардијан.

Све је почело када је 48-годишњак, наводно, уклонио одашиљач са ајкуле након што ју је случајно ухватио и пустио живу.

Уређај, који је Одељење за примарне индустрије и регионални развој уградило ајкули у оквиру програма мониторинга животиња, полиција је пронашла током претреса на имању у Западној Аустралији, 1. октобра.

Између 13. августа и 4. септембра, мушкарац је наводно користио уређај да би активирао упозорења о морским псима у том подручју.

Полиција града Албанија подигла је оптужницу против тог човека за крађу, наводи се у саопштењу.

Од почетка програма, 115 ајкула, укључујући велике беле дужине до 4,1 метра, је опремљено одашиљачима.

Ови уређаји емитују своје јединствене нискофреквентне сигнале које потом корисници поменутих сервиса могу да приме.

Тако је 13. августа у Албанју, у области близу плаже Мидлетон у 16 и 46 и поново у 16.53 стигло упозорење на велику белу ајкулу.

Шеф Полицијске управе Аабанија Хју Летесијер, оценио је такво понашање мушкарца као неодговорно.

„На овај начин велика бела ајкула за коју знамо да се налази у водама код Албанија је необележена. Такође, лажне узбуне изазивају непотребан страх код становника и нарочито оних који су у том моменту на плажи или у води“, закључио је Летесијер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи