Читај ми!

Обиђите Сибир стазама председника Путина, ускоро у понуди руске туристичке агенције

Руска национална туристичка агенција најавила је планове да посетиоцима понуди руту која прати омиљена одредишта председника Владимира Путина по огромним пространствима Сибира.

Званичници националне агенције „Ростоуризм“ су објавили да заједно са туроператорима раде на успостављању туристичке руте у неколико области највећег региона у земљи која ће заинтересованим посетиоцима омогућити да путују стазама председника Путина, његовим омиљеним дестинацијама које најчешће посећује и где одлази у лов или на краћи одмор.

„Много туриста нам се обраћа са жељом да оду на места које посећује и наш председник. Људи виде ова јединствена места на телевизији и желе да оду тамо, да боље упознају своју земљу. Стога су 'Ростоуризм' и водећи туроператори Русије покренули иницијативу за стварање нове националне туристичке руте до места где председник воли да се одмара. Стазе такве руте ће бити размотрене на стручном већу“, стоји у саопштењу агенције.

У септембру је Кремљ објавио фотографије председниковог недавног путовања у Сибир, где је, како су пренели, пешачио и пецао са руским министром одбране, Сергејем Шојгуом. Слике приказују Путина како стоји у реци, скида рибу са удице, као и како пролази кроз неке од бескрајних предела који одузимају дах.

Путинова претходна путовања запамћена су по већ добро познатим фотографијама председника без мајице на одмору у Републици Тива или на коњу у Републици Хакасија, између осталих дестинација за које се зна да је посетио ван својих државничких дужности.

Званичници кажу да је нова председничка тура део преиспитивања понуде Русије међународним и домаћим посетиоцима, у складу са оним што жели нова генерација туриста. До 2024. „Ростоуризм“ планира да установи преко 1.000 рута широм Русије, захваљујући средствима од 5,3 милијарде рубаља одобрених за подршку овим пројектима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи